7 põhjust, miks apelsin on puuviljade Kuninganna…

7 põhjust, miks apelsin on puuviljade Kuninganna…

See palli kujuline puuvili, mille sees on kiudained ja mahl ning on rikas C-vitamiini, mineraalide ja vee poolest, on ideaalne värskendav suupiste.

Vägevad mineraalid
Lisaks C-vitamiinile on apelsinid rikkad ka mineraalide poolest nagu kaltsium, kaalium ja magneesium. Kaltsium hoiab luid, kaalium närvisüsteemi ja lihaskude.
Kõigele lisaks on vajalik hoida organimisis veetase tasakaalus.

Ideaalne puuvili rasedatele ja suitsetajatele
On teada, et nikotiin hävitab C-vitamiini.
Värsked apelsinid on suurepärane toit rasedatele, sest nad on rikkad foolhappe poolest, mida vajab loode arenguks.

Suur vee osakaal

Nad sisaldavad endas suures koguses vett – 86%.

Koore sisemine pool on tervendav
Flavonoidid, võimsad antioksüdandid, mis asuvad peamiselt apelsini koore valges osas, vähendavad insuldiriski.

 

Apelsinimahl on kõige populaarsem…
Üks apelsin sisaldab endas 90 ml mahla, mis on suurepärane C-vitamiini allikas ja 85% töödeldud mahladest on just apelsinimahl kõige populaarseim maailmas.

… Apelsini küpsis
Isegi 19. sajandil Briti firma McVitie “tootis esimese Jaffa küpsise”, mis sai nime ühe kivideta apelsini sordi järgi.
Teised apelsini sordid on: hapu apelsin, suur apelsin, bergamot apelsin, valencia apelsin ja veriapelsin.

Eeterlikud õlid ja antibakteriaalsus
Antiikrahvad teadsid kuidas kasutada apelsini eeterlikke õlisid. See avaldab fungitsiidset ja baketritsiidset efekti ning toniseerib südant.
Bergamot apelsini eeterlikku õli kasutatakse ka aroomiteraapias.

Related posts