Kodus valmistatud INGVERIÕLU- ravi paljudele vaegustele…

Kodus valmistatud INGVERIÕLU- ravi paljudele vaegustele…

Ingverijuur – see ei ole mitte ainult tuntud afrodisiaakum, kasulik vürts.
Ei ole ju saladus, et ingveri leotis ja -tee toetab immuunsüsteemi ja on suurepärane vahend mitmesuguste vaeguste ennetamiseks.

On ka teine võimalus kasutada seda Lõuna-Aasia taime. Neile, kes armastavad õlu, pakutakse imelist ja tervislikku ingveriõlu retsepti. Seda jooki valmistati esimest korda 18. sajandil Inglismaal ja on endiselt polulaarne paljudes maailma riikides.

Inglise klassikalise retsepti järgi on ingveriõlu madala alkoholisisaldusega. Valida on kahe ebatavalise joogi retsepti vahel: alkohoolne ja mittealkohoolne.
Joo mõistlikus koguses!

Alkoholita ingveriõlu

KOOSTISOSAD:
* Ingverijuur (2 – 2.5 cm);
* 2 spl suhkrut;
* 1 sidrun;
* 2-3 piparmündi lehte;
* 1 liiter mineraalvett

VALMISTAMINE:
Purusta ingverijuur ja sega suhkruga;
Lisa pressitud sidrunimahl ja sega hoolikalt;
Lisa segule külm gaseeritud vesi. Lase 5 minutit seista;
Kurna jook läbi marli, lisa piparmünt ja mõned viilud sidrunit.

Alkoholiga ingveriõlu

KOOSTISOSAD:
* 25 grammi purustatud ingverit;
* 400 grammi suhkrut;
* 150 ml valget veini;
* 4 liitrit vett;
* 15 grammi kuivpärmi.

VALMISTAMINE:
Sega ingver, suhkur ja valge vein, vala juurde keedetud vesi ja lase jahtuda 30 kraadini;
Lisa kuivpärm;
Peale 2-3 tunni möödumist, kui käärimine on märgatav, vala ingveriõlu pudelisse ning sulge käärimise protsessiks;
Peale kahe päeva möödumist kurna see läbi marli, sulge pudel korralikult ja aseta külmkappi;
Järgmisel päeval on alkohoolne ingveriõlu valmis.

Related posts