Kapsas on üks kõige tõhusam toiduaine, mida kasutatakse maohaavandite tervendamiseks, maksast mürkainete väljutamiseks ja põletike ravis…

Kapsas on üks kõige tõhusam toiduaine, mida kasutatakse maohaavandite tervendamiseks, maksast mürkainete väljutamiseks ja põletike ravis…

Valge peakapsa kasulikud omadused

Valgel peakapsal on haruldaselt kasulikud omadused ja head maitseomadused. See ületab peedi, porgandid, forelli ja teised köögiviljad tänu oma proteiinisisaldusele. Kapsas sisalduv proteiin on asendamatute aminohapete allikas, mida on vaja kilpnäärme normaalseks funktsioneerimiseks, neerude ja vereloomesüsteemi tarbeks.

Kapsas sisaldab palju orgaanilisi happeid, fütontsiide, ensüüme ja kaaliumi – väga oluline leeliseline element südamelihase töös. Varajane roheline kapsas ja kapsalehed sisaldavad foolhapet – toimeaine, mis parandab kehas ainevahetust ja hoolitseb normaalse vereloome eest.

Valge peakapsas on haruldane looduslik vitamiinide kompleks, mis säästab meid aastaringselt vitamiini vaegusest. Kapsas sisalduv tsink on kergesti keha poolt omastatav ja seega tagab normaalse metabolismi. Selles on haruldast mikroelementi – seleeni, samuti glükoosi. Neid aineid on vaja rakkudele. Kapsast praktiliselt puudub tärklis ja sahharoos, see on rikas pektiini ja kiudainete poolest. Seda eelist tuleks ära kasutada suhkrutõve patsientidel ja rasvusmise (üleliigse kehakaalu) korral.

Kapsas sisalduv tselluloos eemaldab liigse kolesterooli kehast ja normaliseerib mikrofloora, takistades seeläbi düsbakterioosi. Kapsas on efektiivne ka seedetrakti ja maksahaiguste korral.

Inimkeha vajab piimhapet, mida sisaldub valges peakapsas. Kapsas annab meile haruldasi vitamiine, sealhulgas U-vitamiini, millel on haavanditevastane efekt. See vitamiin aitab mitte ainult parandada haavandeid, vaid on ka mitte allergilise ja antsklerootilise mõjuga. Kapsas sisaldab palju kasulikke aineid, millel on kahjulik mõju patogeensetele bakteritele, sealhulgas soolebakteritele.

Valge peakapsa kasutamine traditsioonilises meditsiinis ja retseptid


Pane värske kapsaleht valusale kohale, et leevendada põletikku või ükskõik millist valu, eriti peavalu.

Kapsaleht aitab sind tromboflebiidi (veenilaindid jäsemetel) korral.
Rulli taignarulliga kapsalehte, õlita üks pool taimeõliga ning aseta leht selle küljega tromboflebiidiga mõjutatud piirkonda ja seo sidemega kinni. Ravi kestus on üks kuu.

Kui sa teed kapsast süüa, siis küpsetades seda lühikest aega (10-15 minutit), saad lahtistava toime; küpsetades seda 30-40 minutit, saad kinnistava toime.

Värskelt pressitud kapsamahl on kasulik mao ja kaksteistsõrmiku haavandite, gastriidi, koliidi (sealhulgas haavandid), sooleatoonia, sapipõiepõletiku, kõhukinnisuse ja kasvajate korral. Kapsamahl sisaldab tartroonhapet, mis aeglustab süsivesikute rasvaks muutmist, mis on väga oluline liigse kehakaaluga inimeste jaoks.

Kui sa kannatad ateroskleroosi käes, joo pool klaasi värsket kapsamahla 15 minutit enne söömist (see alandab veres kolesterooli).
Pea meeles: Alusta alati väikese koguse kapsamahlaga, suurenda kogust järk-järgult. Seda seetõttu, et kapsas sisalduvad eeterlikud õlid võivad põhjustada seedesüsteemi krooniliste haiguste ägenemist.

Kurguvalu korral sega värske kapsamahl sooja keeduveega võrdsetes osades (1:1) ning loputa selllega kurku ja suuõõnet.

Soe värske kapsamahl suhkru või meega aitab käheduse, köha ja ägeda ülemiste hingamisteede limaskestapõletiku korral. Võta kolm korda päevas pool tassi mahla.

Et vältida köha ja nohu arengut, tilguta 3-4 korda päevas mõlemasse ninasõõrmesse kapsamahla.

Rinnapõletiku ravi korral suru värske kapsaleht rinnale, vaheta seda iga 3-4 tunni tagant kuni täieliku paranemiseni.

Diabeetikutele soovitab traditsiooniline meditsiin juua hapukapsamahla, mis sisaldab palju piimhapet. Hapukapsas on väga kasulik eakatele inimestele, nad peaks seda tarbima mõõdukalt iga päev.

Related posts

error: Sul puudub kopeerimisõigus! !!